17 Haziran 2010 Perşembe

İklim Değişikliğini Yakala Odullu Fotograf Yarismasi

Türkiye’de 70. yılını kutlayan British Council tarafından Hürriyet.com.tr Kültür Sanat ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleri ile hayata geçirilen, iklim değişikliğini Türkiye gündemine taşıyacak fotoğraf yarışması ünlü jüri üyelerinin katıldığı toplantı ile basına tanıtıldı.







17 Haziran 2010 - İstanbul British Council (İngiltere Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı) “Challenge Europe – İklim Savunucuları” projesinin Türkiye ayağında, gönüllü iklim savunucularının çabaları ile hayat bulan “İklim Değişikliğini Yakala” fotoğraf yarışması, Türkiye’de iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. British Council’ın, ünlü isimlerden oluşan jüri üyelerinin, sektörde çalışma yapan kurum temsilcislerinin ve iklim savunucularının katılımı ile 11 Haziran’da basına tanıtılan yarışma 15 Haziran’da başvuruları almaya başladı. İklim değişikliğinin Türkiye’deki etkilerini yakalayıp ödüller kazanmak ve fotoğraflarlarını milyonlar ile paylaşmak isteyen 18 yaşının üzerindeki herkes 15 Haziran 2010’dan itibaren www.iklimdegisikliginiyakala.com adresinden yarışmaya katılabilir.







15 Haziran – 15 Ağustos 2010 tarihlerinde başvuruları kabul edecek olan yarışmada fotoğraflar, iklim değişikliğine duyarlılıkları ile dikkat çeken yarışma jurisi, gazeteci ve fotoğrafçı Coşkun ARAL, oyuncu Arzu BALKAN, oyuncu Yetkin DİKİNCİLER, akademisyen Tolga HEPDİNÇLER oyuncu Tamer KARADAĞLI, Teknosa Genel Müdürü Mehmet NANE, yönetmen Ümit ÜNAL, fotoğrafçı Serkan ŞEDELE ile National Geographic Dergisi Fotoğraf Editörü Kemal NURAYDIN, Hurriyet.com.tr Kültür-Sanat Editörü Deniz ÖNER ve British Council Benim Kentim Sanat Projesi Yönetmeni Esra SARIGEDİK tarafından değerlendirilecek. Aynı zamanda fotoğraflar 23 Ağustos – 6 Eylül arasında, Hürriyet.com.tr üzerinden yapılacak olan halk oylaması ile milyonların beğenisine sunulacak.







British Council özel jürisinin iki ayrı kategoride yapacağı (serbest ve dijital kurgusal) değerlendirilmesinde birinci olan yarışmacılara 1500 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere ise 750 TL miktarında para ödülü verilecek. Ayrıca Hurriyet.com.tr Kültür Sanat, sayfasında halk jürisinin birinci seçtiği yarışmacıyı Canon EOS 450D marka fotoğraf makinesi ile ödüllendirecek. Yarışmada dereceye girenler, Eylül 2010’da düzenlenecek olan ödül töreni ile ödüllerini jüri üyelerinin elinden alacaklar. Yarışma finalinin ardından tüm bu fotoğraflar bir sergi haline getirilecek ve sergi Türkiye turuna başlayacak.







11 Haziran Cuma sabahı, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen basın tanıtım kahvaltısında konuşan British Council Türkiye Operasyon Direktörü Jeff Streeter, “yaşadığımız güzel ama tehlike dolu dünyada, çok yakınımızda olan tehlikelerin bazen farkında olamıyoruz. İklim Savunucularının bir inisiyatifi olarak ortaya çıkan bu fotoğraf yarışması fikriyle, iklim değişikliğinin Türkiye’deki etkilerinin altının çizilmesi ve farkındalığın artırılması hedeflendi” dedi. Yarışma jürilerinden İZ TV-Genel Yayın Koordinatörü Coşkun Aral ve National Geographic Editörü Kemal Nuraydın, herkesin gözü önünde yok olan Tuz Gölü’nün nasıl Türkiye’nin dikkatinden kaçtığının altını çizdiler. Nuraydın, birçok fotoğraf yarışmasının aksine, bu yarışmanın Türkiye’den her seviyedeki fotoğraf meraklılarının iklim değişikliği karelerini yakalamak için geliştirilmiş olmasının önemli bir fark olduğunu vurguladı. Yoğun programına rağmen konuya dikkat çekmek için yarışma jurisi sıfatıyla basın toplantısına katılan oyuncu Tamer Karadağlı, günlük hayat koşturmasında biran durup düşünerek basit alışkanlık değişiklikleriyle herkesin konuya katkıda bulunabileceğini söyledi. Karadağlı, bu çalışmaya katılmanın bile bir etki yaratacağına inandığını için “burada” olduğunun altını çizdi. Yarışmanın bir diğer jüri üyesi, oyuncu Arzu Balkan, her büyük başarının, küçük girişimlerle elde edildiğini, bu çalışma ile de çevre konusunda atılan bu adımın, farkındalık yaratarak dalga dalga yayılacağını umduğunu söyledi.







Fotoğraf yarışması katılım şartları ve başvuru formu için www.iklimdegisikliginiyakala.com, www.britishcouncil.org.tr, British Council Türkiye Facebook grubu, www.facebook.com/british.council.turkey ve Hurriyet.com.tr Kültür Sanat, http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.







Basın bülteni pdf dosyası



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/bulten2.pdf











Basınla İlişkiler



Füsun Fidan Özoğul



British Council



Pazarlama ve İletişim Müdürü



fusun.ozogul@britishcouncil.org.tr



(212) 355 5672







Çelik Özüduru



British Council



Kurumsal İletişim Sorumlusu



celik.ozuduru@britishcouncil.org.tr



(312) 455 3621







Yarışma takvimi







Yarışma başvuru tarihleri 15 Haziran - 15 Ağustos 2010



Jüri elemesinden önce ön eleme ve moderasyon 16 - 22 Ağustos 2010



Özel jüri oylaması ve hurriyet.com.tr halk jürisi oylaması 23 Ağustos - 6 Eylül 2010



Sergi açılışı ve ödül töreni Eylül ayının son haftası







Yarışma görselleri







Başvuru formu



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/form.pdf







Poster



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/p.pdf



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/p.jpg







Banner



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/banner.pdf



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/banner.jpg







Web görseli



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/web_banner.jpg







Basın kahvaltısından görüntüler



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/juri.jpg



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/juri_1.jpg



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/juri_2.jpg



http://www.britishcouncil.org.tr/DOCUMENTS/Marcom/Science/juri_3.jpg



















Juri Üyeleri (Alfebetik sırayla)







Coşkun ARAL - Gazeteci ve fotoğrafçı



1 Mayıs 1956’da Siirt’te doğdu. Sırasıyla 14 Eylül İlkokulu, Oruç Gazi Ortaokulu ve Mecidiyeköy Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Basın fotoğrafçılığı mesleğine 1974 yılında Günaydın ve Gün gazetelerinde başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti.







1977 yılı, kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflarla ilk kez Sipa Press Ajansı yoluyla adını dünya basınında duyurdu. Bu olaya ilişkin fotoğraflarıyla Time, Newsweek dergilerinde yer aldı. Bunu izleyen yıllarda Sipa Ajansı’nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. Bu arada Türk basınında da Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet gazeteleriyle serbest olarak çalıştı.







1980 yılında ilk defa Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı. Polonya’da ünlü Gdansk Grevi, İran, Irak olaylarına ilişkin çalışmalarıyla uluslararası platformda adını duyurmaya başladı. 1980, 12 Eylül darbesini daha önce yaptığı arşiv çalışmalarıyla ünlü Newsweek, L’Express dergilerinin kapaklarında ve yüzlerce uluslararası dergi sayfalarında yansıttı.







14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçakta dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. Aynı olayla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ödüller aldı. 1980 yılından itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Time, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına fotoğrafçı olarak mesleğine devam ediyor.







1986 yılında fotoğrafa ilaveten Türkiye’de 32. Gün adına başlattığı savaş TV muhabirliğini asıl mesleği ile birlikte sürdürmektedir. Yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı Türkiye’nin yanı sıra uluslararası TV kanallarında da yayımlanmaktadır. (www.haberci.com) Coşkun Aral, Türkiye’nin ilk bilgi ve belge kanalı İZ TV’nin genel yayın yönetmenliğini yapıyor. 2006 yılında Avrupa’da verilen Hot Bird Tv Ödülleri’nden bir mansiyonla dönen İz Tv, 2007’de belgesel dalında Hot Bird Tv Ödülüne layık görüldü. (www.hotbirdtvawards.com) Coşkun Aral dünyanın değişik bölgelerinde bağımsız belgeseller çekmeye devam ediyor.







Arzu BALKAN - Oyuncu



1972 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde, yüksek öğrenimini ODTÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Üniversitede okurken Altı Kişi Yazarını Arıyor adlı tiyatro eserinde rol aldı. Yine aynı zamanlarda TRT’de yayınlanan çocuk oyunlarında rol aldı, gençlik ve çocuk programları sunuculukları yaptı. Bilkent Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi, The British Council’da Burs Yetkilisi olarak görev yaptıktan sonra Nickelodeon International isimli çocuk kanalının Türkiye Temsilcisi ve Marka Müdürü unvanı ile İstanbul’a yerleşti. Ardından, oyunculuk serüveni başladı. Önce TRT1 daha sonra Star TV ‘de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide üç yıl oynadı. Daha sonra yine TRT1’de yayınlanan Ah Kalbim adlı dizide rol aldı. Altı yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Saati’nde başladığı seslendirmeyi hep sürdürdü. Kate Winslet, Meg Ryan, Sophie Marceau gibi bir çok aktrisin Türkiye’deki sesi oldu. Bütün bunlara ek olarak Türk Eğitim Derneği İcra Kurulu Üyesi’dir.







Yetkin DİKİNCİLER - Oyuncu



Yetkin Dikinciler, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu, önce iki yıl Antalya Devlet Tiyatrosu, ardından dört yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda çalıştı. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosunda sahneye çıkıyor. Bir yandan yurtiçi ve yurtdışında çeşitli tiyatrolarda ve ortak yapımlarda oynamaya devam ediyor, diğer yandan televizyon ve sinema yapımlarında rol alıyor, film, reklam ve belgesel seslendirmeleri yapıyor.







Rol aldığı bazı oyunlar;



TARTUFFE (Moliere), KISASA KISAS (Shakespeare), AYRILIK MÜZİĞİ (Marguerite Duras), KAYGUSUZ ABDAL (Sevgi Sanlı), MÜFETTİŞ (Gogol), DÜNYANIN ORTASINDA BİR YER (Özen Yula), PROFESYONEL (Duşan Kovaçeviç)







Rol aldığı bazı filmler;



LEOPARIN KUYRUĞU (Turgut Yasalar), BABAM VE OĞLUM (Çağan Irmak), MAVİ GÖZLÜ DEV-NAZIM HİKMET (Biket İlhan), SİS VE GECE (Turgut Yasalar), ULAK (Çağan Irmak), USTA (Bahadır Karataş)







Tolga HEPDİNÇLER - Akademisyen



1976 yılında doğdu, 1998 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisans çalışması olan Sayısal Fotoğraf Tartışmlarını 2002, Fotoğraf ve Oryantalizm: Osmanlının 19.yyda Temsili başlıklı Doktora tezini 2006 yıllarında tamamladı. Uluslararası kongrelerde oryantalizm ve fotoğraf, fotoğraf kimlik ve bellek ilişkisini tartışan yayınlar yapmayı sürdürdü. 1998-2009 yılları arasında Ankara Ünüversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Anabilim Dalında araştırma görevliliği yaptı, 2009 yılından itibaren de Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümünde öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmektedir. 1998-2000 yılları arasında yaptığı belgesellerle Ankara Film Festivali Belgesel yarışmasında 2.lik ödülü ve finalistlikler kazandı.







Tamer KARADAĞLI – Oyuncu



1967 yılında Ankara’da doğdu. İlkokula başlamadan ailesiyle birlikte ABD’ye yerleşti, bir süre sonra döndü ancak tekrar ABD’ye gitti. Lise son sınıftayken kesin dönüş yaptı. Sinema tutkusu annesi ile küçük yaşlarda izlediği filmlerle başladı. TED Ankara Koleji`nden sonra Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü`nden mezun olan sanatçı, okul yıllarında seslendirme yapmaya başladı. Yerli ve yabancı birçok ünlü oyuncuya ses verdi. En çok seslendirdiği yabancı oyuncular George Clooney, Kevin Costner, Clint Eastwood’dur. Üniversite yıllarında aynı zamanda Amerikan Kültür Derneği’nde İngilizce Öğretmenliği yaptı. İlk oyunculuğunu TED Ankara Koleji’nde okurken İngilizce sahnelenen Kral ve Ben oyununda yaptı. Daha sonra oyunculuğu lisede okurken, TRT’de yayınlanan Let’s Learn English isimli İngilizce eğitim programındaki yine İngilizce olan skeçlerde sürdürdü. 1993 yılında Ferhunde Hanımlar dizisinde rol aldı. 1300 bölüm yayınlanan bu dizi o zaman Türkiye’nin en çok bölümlü dizisi oldu. Ferhunde Hanımlar dizisiyle başladığı dizi oyunculuğunu, aralarında Nasıl Evde Kaldım, Şaşıfelek Çıkmazı, Çocuklar Duymasın, Yağmur Zamanı, Hayatım Sana Feda, Fedai, Son Ağa, Ah Kalbim gibi dizilerin de olduğu pek çok yapımla sürdürdü. Çocuklar Duymasın, tekrarlarıyla birlikte en çok yayınlanan dizi olarak başka bir rekor kırdı. Oynadığı filmler arasında Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2007), Living&Dying (2007), Beyza’nın Kadınları (2005), Şans Kapıyı Kırınca (2005), Bir Tutam Baharat (2003) gibi yapıtlar vardır. Bir Tutam Baharat Yunanistan adına Oscar aday adayı olmakla birlikte, yurt dışında on bir ödül aldı. Uyarca, Bu Bir Efsane: Cahide, Fehim Paşa Konağı, Saat Dokuz Sıfır Beş, Dolu Düşün Boş Konuş, Bir Yaz Gecesi Rüyası gibi tiyatro eserlerinde de rol alan sanatçı, hem oyunculuk hem seslendirmedeki başarılarıyla birçok ödül sahibidir.







Mehmet NANE – Teknosa Genel Müdürü



1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet T. Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde tam burslu olarak yüksek lisans yaptı.Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli birimlerde çalışan Nane, daha sonra geçtiği Sabancı Grubu’nda Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, Sabancı Holding Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.







Teknosa’nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar da Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Nisan 2005’te Teknosa’da Genel Müdür oldu.











Ümit ÜNAL – Yönetmen



Ümit Ünal (doğumu 14 Nisan 1965), Türk film yönetmeni ve senaristtir.



9 Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünü 1985 yılında bitirdi. Okul sırasında yaptığı kısa filmler çeşitli ödüller aldı. İlk senaryosu Teyzem, 1986 Milliyet Gazetesi Senaryo Yarışması`nda Birincilik Ödülü aldı ve Halit Refiğ tarafından filme çekildi. 1986-93 yılları arasında sekiz senaryosu filme çekildi.







İlk filmi 9`u 2001 yılında yazdı ve yönetti. 9, 2003 yılı Yabancı Film Oscar`ı için Türkiye`nin adayı seçildi ve çeşitli festivallerde ödüller aldı. 2004 yılında senaryosunu yazdığı Anlat İstanbul adlı filmi 4 farklı yönetmenle birlikte yönetti. 2008 yılında gösterime giren yazıp yönettiği Ara 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali jüri özel ödülünü ve 15. Altın Koza Film Festivali`nde en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödüllerini aldı. Ünal son olarak Hasan Ali Toptaş`ın Gölgesizler adlı romanını senaryolaştırdı ve yönetmenliğini üstlendi. Üç kitabı yayınlandı.











Serkan ŞEDELE – Fotoğrafçı



…bir “elma, dibine düşer” hikayesi: SERKAN ŞEDELE







Dedesi Muzaffer Şedele ve babası Fehmi Şedele’nin izinden giderek 3. kuşak fotoğraf sanatçısı olan Serkan Şedele, 1975 yılında dünyaya geldi.







Doğumundan itibaren haşır neşir olduğu fotoğraf sanatıyla profesyonel anlamda ilgilenmeye, henüz 14 yaşındayken babası Fehmi Şedele’nin asistanı olarak başladı.







Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi fotoğrafçılık bölümü sınavlarını birincilikle kazanmasına rağmen, kaydını yaptırmayıp fotoğrafı kendi mutfağında, stüdyoda öğrenmeyi tercih eden sanatçı, yeteneğini alaylı olarak pekiştirdi.







Bu yıl meslek hayatında 20. yılını kutlamaya hazırlanan Şedele, başta reklam ve moda dünyasının en bilinen markaları olmak üzere sayısız yerel ve global markalar için objektif başına geçti.







Halen 101 Visual production ’nin ortağı ve yönetim kurulu üyesi olan fotoğraf sanatçısı kariyerini başarı ile sürdürmekte ve bunun yanı sıra cesitli Üniversitelerde “Reklam Fotoğrafçılığı” konusunda eğitmenlik yapmaktadır.







Kemal NURAYDIN - National Geographic Dergisi Fotoğraf Editörü



Hukuk eğitimi gören Kemal Nuraydın, 1993’te Atlas Dergisi’nin ilk ekibine katılmasıyla profesyonel boyuta taşınan fotoğraf tutkusunun hayatını şekillendirmesine izin verdi. O günden bu yana Türkiye’de çeşitli dergilerde fotoğrafçılık ve editörlük yapan Nuraydın’ın fotoğraf ve yazıları ABD’den Japonya’ya dünyanın birçok ülkesinde, aralarında National Geographic, Geo, Readers’ Digest ve Die Zeit’ın da olduğu çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı. Fotoğrafları ABD, Fransa, Yunanistan ve Türkiye’de sergilendi.







2001 yılından beri National Geographic Yayın Yönetmeni Yardımcısı görevini sürdüren Kemal Nuraydın, temelde derginin görselliğinden sorumlu olmakla birlikte, Proje Koordinatörü olarak Türkiye’de yerel olarak üretilen konulardan, derginin özel proje ve eklerinden de sorumlu. Nuraydın’ın National Geographic Dergisi’nde üstlendiği projeler arasında illüstrasyonlu İstanbul Kent Haritaları Serisi, Lykia Yolu, GAP gibi harita projelerinin yanı sıra fotoğrafa ilişkin pek çok ek, özel sayı ve projenin editörlüğü de bulunuyor. Bu projeler arasında 4 CD’den oluşan National Geographic Fotoğraf Okulu ile 2 CD’den oluşan Dijital Fotoğraf Okulu’nun Editörlüğü ve uyarlanması Türk Fotoğrafçılığında önemli bir boşluğu doldurdu. Nuraydın’ın, fotoğrafçı olarak National Geographic’te yayınlanan 10’u aşkın makalesi arasında Arap Hıristiyanlar, İznik çinisi, Lykia Yolu ve Troya da bulunuyor.







Fırsat buldukça gerek Türkiye’deki gerekse yurtdışındaki National Geographic dergileri için çekimler yapmaya devam eden Nuraydın, kendini bu alanda geliştirmek isteyen fotoğrafçılara pratik çalışmaya dayalı bire bir fotoröportaj eğitimleri veriyor.







Deniz ÖNER - Hurriyet.com.tr Kültür-Sanat Editörü



Deniz Öner 1981 Tekirdağ doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Televizyon Gazeteciliği mezunu. İş hayatına Show TV’de prodüktör olarak başladı. 3 yıldır Hürriyet bünyesinde çalışıyor. Son iki yıldır ise Hürriyet.com.tr’de Kültür Sanat Rehberi ve Sinema editörü olarak görevine devam ediyor.







Esra SARIGEDİK - British Council Benim Kentim Sanat Projesi Yönetmeni



1976 doğumlu Esra Sarıgedik Öktem küratör ve sanat danışmanı, İstanbul`da yaşıyor.







1997 – 2007 yılları arasında yurtdışında farklı sanat kurumları ve müzelerde çalışan Sarıgedik 2008 yılından itibaren British Council`ın Türkiye`de beş kentte (Çanakkale, Konya, İstanbul, Mardin, Trabzon)gerçekleştirmekte olduğu "Benim Kentim" isimli projenin yönetmenliğini yapıyor. Bunun yanısıra freelance sergi projelerine devam eden Sarıgedik’in küratörlüğünü yaptığı son sergi Şubat 2010 Washington DC’de yer alan National Museum of Women in the Arts`da Türkiye’nin önde gelen güncel sanatçılarının işleri ile açıldı. Daha önce çalıştığı kurumlardan bazıları; Van Abbemuseum, Eindhoven-Hollanda, Gulbenkian Foundation, Lizbon-Portekiz, 9. Uluslararası İstanbul Bienali, İstanbul, Rooseum Center for Contemporary Art Malmö-İsveç, 3. Berlin Bienali, Berlin-Almanya oalrak sıralanabilirken, konuşma yaptığı ve ders verdiği kurmlar ise şu şekilde sıralanabilir; Maumaus-Escola de Artes Visuais - Lizbon, Stichting Cultural Aid - Utrecht, Van Abbemuseum - Eindhoven, Berlin Fine Arts Academy - Berlin, Trondheim Art Academy - Norveç ve Office for Contemporary Art - Oslo - Norveç.



Hiç yorum yok: